DOS weet zich geen raad met fysiek spel van FIKS 25-19

DOS nam het afgelopen zaterdag op tegen CKV FIKS in en uit Oegstgeest. Een ploeg die afgelopen seizoen een beetje onverdiend degradeerde uit de Korfbal League 2 en, door die ervaring, zeker dit jaar één van de titelkandidaten is.

Na de mooie en spannende pot van vorige week wilden de Westbroekers laten zien dat ze ook dit jaar weer voor het hoogste podium plekje willen gaan.

FIKS begon de wedstrijd erg actief maar was nauwelijks productief. De oranjehemden uit Westbroek wisten daarentegen hier wel raad mee en liepen al gauw uit naar een 2-5 voorsprong. Met name vanaf de FIKS kant deed men er alles aan om DOS uit hun spel te krijgen. DOS bleef in eerste instantie nog haar eigen spel spelen maar liet zich langzaamaan toch steeds meer van de wijs brengen door het fysieke spel van FIKS. Na een kwartier was de stand weer rechtgetrokken (6-6) en schakelende FIKS nog een tandje bij. DOS bleef het proberen maar kon niet meer aanhaken en keek halverwege tegen een 13-8 achterstand aan.

In de 2e speelhelft ging het spel behoorlijk gelijk op. DOS kwam nog eenmaal dichterbij, maar de twee punten bleven helaas achter in Oegstgeest.

Aanstaande zaterdag speelt DOS weer een uitwedstrijd. Nu in Putten tegen De Meeuwen. De wedstrijd begint om 20.10 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 6, Mathijs de Rooij 4, Linda Nap 2, Tim Nap 2, Jeffrey Vlietstra 2, Lisa Rademakers 1, Marloes van Ettikhoven 1, Floyd van Keulen 1