DOS Westbroek komt net iets te kort tegen DOS’46

Na de uitputtingsslag van vorige week, stond de volgende uitdaging al weer op het programma voor DOS Westbroek. DOS’46, één van de titelkandidaten uit Nijeveen, kwam op bezoek bij de oranjehemden. Een team dat ook al langer op het hoogste niveau van korfballend Nederland meespeelt, was meer dan uitstekend voorbereid naar Westbroek afgereisd en wilde zich niet stiekem laten verrassen.

DOS (W) weet dat ze met een paar uitstekende tegenstanders te maken krijgen en had zich de afgelopen week dan ook wat meer gespitst op het voor-verdedigen en hoopte hiermee wat meer druk te kunnen zetten op het aanvalsspel van de tegenstander. Dat leek zeker in de eerste speelhelft zijn vruchten af te werpen want beide teams waren prima aan elkaar gewaagd en DOS (W) kon DOS’46 prima volgen. Met een 8-9 ruststand tot gevolg.

Dit was toch een beetje tegen alle verwachtingen in. En zo werd dat ook gevoeld bij het team uit Nijeveen dat vervolgens meer dan gebrand de kleedkamer uit kwam en een tandje bijschakelde.

Ondanks alle positiviteit, inzet en spelvreugde, dat het team uit Westbroek op dit moment uitstraalt, gooide DOS’46 ze er in de 2e speelhelft net iets makkelijker in. Hierdoor moest DOS (W) ook deze week haar meerdere erkennen in een sterkere tegenstander 15-23.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Spirit uit Voorthuizen op het programma. De wedstijd start om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Mathijs de Rooij 5, Robin de Rooij 2, Linda Nap 2, Jeffrey Vlietstra 2, Marloes van Ettikhoven 2, Floyd van Keulen 1 en Lisa Rademakers 1.

Foto: Actiefotografie.nl