DOS wint eenvoudig in derby van Nova

In deze gemeentelijke derby was er veel strijd maar ook een niveauverschil tussen promovendus Nova uit Bilthoven en het Westbroekse DOS. DOS boekte een eenvoudige winst in sporthal in De Bilt.

 DOS, spelend in de zwarte uitshirts, was in de beginfase wat te onrustig in het spel. De spelers gingen teveel mee in het wat rommelige spel van Nova. Toch bleek al snel dat DOS vooral veel meer scorend vermogen heeft. Via 1-4 en 3-7 sloeg DOS het eerste gaatje. Bij 5-8 was het enige moment dat de thuisploeg in de buurt kwam van de Westbroekers, maar met vier doelpunten op rij deelde DOS een flinke en eigenlijk al beslissende tik uit. Halverwege was de voorsprong verder uitgebouwd naar 8-14.

De tweede helft was zodoende ontdaan van elke spanning. De voorsprong schommelde steeds zo rond de acht doelpunten verschil. Nova bleef strijden tot het einde van wedstrijd. Het verschil tussen subtopper DOS en rode lantaarn drager Nova was in deze wedstrijd te groot. In het laatste deel van de wedstrijd verloor DOS wat van haar scherpte en verzuimde zo om de voorsprong echt verder uit te breiden. Het gaf coach Andreas van Grootheest de mogelijk om zijn reserve spelers nog een aantal minuten speeltijd te geven.

DOS zegevierde uiteindelijk met 17-25 en blijft door deze ruime zege bovenin meedoen. Nova wacht nog steeds op het eerste punt en mist de rest van het seizoen ook nog eens drie dames die allen in blijde verwachting zijn.

De komende twee weken is er geen competitie. DOS hervat op 12 januari de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen SKF. De wedstrijd in De Vierstee begint om 19.40 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 9, Jeroen Groot 5, Lisa Rademakers 3, Tim Nap 2, Amber de Jong 2, Linda Nap 1, Leslie Barneveld 1, Mathijs de Rooij 1 en Bas de Jong 1.

foto: Actie fotografie Marco Spelten