DOS wint in de wind bij Sparta Zwolle (12-16)

Na een korte break, is afgelopen week voor alle korfballers, de veldcompetitie weer gestart. DOS Westbroek moest zich, onder genot van een lekker zonnetje maar met heel veel wind, melden bij Sparta Zwolle. Een team dat in de zaal een klasse lager speelt dan de oranjehemden uit Westbroek, maar zeker niet onderschat moet worden

Het was voor beide partijen wel weer even wennen om te spelen onder invloed van weersomstandigheden. Er woei namelijk een fors windje over sportpark “De Verbinding”, waardoor het even duurde voordat de eerste ballen in de korf vlogen. DOS startte wel voortvarend en liep al gauw uit naar een 3-9 voorsprong. Maar het bleef voor beide partijen erg lastig om de ballen binnen te gooien.

Sparta wist in de 2e speelhelft wel wat meer tegenstand te bieden. DOS kwam geen enkel moment in de problemen en won, dit achteraf saaie potje, verdiend met 12-16 (6-10).

De veldcompetitie kent vele vrije weekenden tot de laatste speeldag op 8 juni. DOS is nu een week vrij en speelt de volgende wedstrijd thuis tegen Heerenveen op zaterdag 20 april om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 5, Tim Nap 4, Mathijs de Rooij 2, Tim Houtman 2, Marloes van Ettikhoven 1, Lisa Radenmakers 1, Annick Stokhof 1