DOS wint in slotseconden van Tempo

DOS heeft zich midweeks gerevancheerd voor het verlies van enkele dagen eerder. Waar DOS zaterdag lange tijd het beste van het spel had en toch verloor, ging het nu precies andersom. Met na het laatste fluitsignaal lachende gezichten bij DOS na de overwinning op Tempo.

Beide teams gaven vanaf minuut één heel veel druk in de verdediging. DOS had hier in het begin van de wedstrijd meer moeite mee dan Tempo. Het aanvalsspel werd te onrustig, wat tot teveel balverlies leidde. Tempo pakte een 0-5 voorsprong en coach Maarten van Brenk moest al wisselen. DOS kwam iets beter in de wedstrijd en met rust was er een verschil van vier punten bij 4-8.

Na rust bleef Tempo in eerste instantie het betere van het spel houden en vergrootte de voorsprong tot 6-12. Tempo dacht dat een kwartier voor tijd de overwinning binnen was, maar had geen rekening gehouden met de wilskracht van de thuisploeg. Eén van de kenmerken van DOS is dat zij nooit opgeven. Met drie goals bracht DOS zichzelf weer in de wedstrijd bij 9-12. Na een tegengoal van Tempo bracht Robin de Rooij met twee snelle afstandsschoten DOS met 11-13 nog dichterbij. Het lukte Tempo niet meer om een tandje bij te schakelen. Enkel door een ongelukkig ontstane, maar terechte strafworp wist Tempo nog te scoren. Maar na drie doelpunten op rij was het Jeroen Groot die bij 14-14 DOS een halve minuut voor tijd naar de overwinning schoot.

Het harde werken door de spelers werd beloond. De 15-14 eindstand was het enige moment dat DOS een voorsprong had in de wedstrijd. Gelet op het gehele wedstrijdbeeld was een overwinning misschien iets teveel van het goede, maar wel een mooie teamprestatie van DOS.

Aanstaande zaterdag speelt DOS een uitwedstrijd tegen Sporting Delta in Dordrecht om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 6, Jeroen Groot 3, Mathijs de Rooij 2, Bob Gerritsen, Annick Stokhof, Marloes van Ettikhoven en Linda Nap allen 1.