DOS wint laatste wedstrijd ruim bij TZ.

De laatste wedstrijd van de veldcompetitie tegen buurman TZ uit Maartensdijk was niet meer van belang voor de stand in de competitie. Desondanks wilde kampioen DOS een goed resultaat neerzetten.

In tropische omstandigheden wist eerst DOS 2 in de slotseconden met 16-17 te winnen van TZ 2. Zo spannend maakte DOS 1 het niet. Thuis in Westbroek, in oktober vorig jaar, was het Jeroen Groot die een belangrijk aandeel had in de overwinning van DOS. Ook in Maartensdijk liet hij nadrukkelijk van zich spreken, door bij de tussenstand van 1-5 maar liefst 4 doelpunten voor zijn rekening te nemen. Hij werd door zijn coach Maarten van Brenk vijf minuten voor tijd met een publiekswissel beloond.
In de tussenliggende periode was DOS een maatje te groot voor het hardwerkende TZ. Halverwege was bij rust met een stand van 2-9 de wedstrijd al beslist. Vooral het eerste aanvalsvak had hierin een belangrijke bijdrage. Met veel vlotte combinaties en een goed verzorgde rebound vond men elkaar in hoog tempo. Het tweede aanvalsvak draaide erg stroef. Niet alle spelers hadden in de volle zon de volledige focus en inzet. Nadat TZ even bij 5-9 dacht terug in de wedstrijd te kunnen komen, scoorde DOS snel driemaal op rij en gooide daarmee de wedstrijd definitief in het slot.

Uiteindelijk wint DOS deze derby vrij eenvoudig met 8-15 en sluit deze competitie af met een ruime overwinning. In de eindstand heeft DOS een voorsprong van 6 punten op nummer 2 KVA en een doelsaldo van +113. Met deze duidelijke cijfers kunnen de Westbroekers genieten van de zomervakantie en half augustus van start gaan met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse!

Doelpuntenmakers: Jeroen Groot 5, Linda Nap 2, Bob Gerritsen 2, Tim Nap 2 en Eline Geurtsen, Annick Stokhof, Marloes van Ettikhoven, Matthijs de Rooij allen 1