DOS wint met grote cijfers

Vorige week waren de spelers teleurgesteld over hun prestatie. Zij wilden zich graag zo snel mogelijk revancheren in de volgende wedstrijd. Dat deden zij, en hoe! Het thuispubliek kreeg een korfbalshow voorgeschoteld waarin DOS maar liefst 34 doelpunten noteerde!

De wedstrijd tegen ASVD uit Dronten kwam een tikkeltje moeizaam op gang. DOS wilde graag, maar had een beetje pech in de afronding. Na tien minuten stond er een 4-4 stand op het scorebord. Hierna was het éénrichtingsverkeer en wist ASVD nog maar tweemaal te scoren tot aan de rust. DOS creëerde veel kansen met een beweeglijk aanvalsspel. De afgelopen week was daar tijdens de trainingen ook extra aandacht aan geschonken en dat betaalde zich dubbel en dwars uit. Halverwege was de wedstrijd bij de stand van 16-6 al beslist.

Waar de rust dan vaak als een hinderlijke spelbreker van het ritme wordt gezien, was dat nu niet het geval. DOS ging op volle toeren door. De gretigheid straalde van de ploeg af, zodat DOS na rust zelfs nog meer doelpunten dan voor de pauze scoorde. Tegen het einde van de wedstrijd werd het publiek op enkele fraaie hoogstandjes getrakteerd. In deze slotfase maakte ook Amber de Wilde nog haar debuut in het team.

De tien doelpunten voorsprong halverwege werd uiteindelijk verdubbeld tot een verschil van twintig. Met de 34-14 overwinning werd het seizoen record aangescherpt. Coach Maarten van Brenk was dan ook dik tevreden met het signaal dat zijn ploeg afgaf. “We hebben heel veel schotkansen gecreëerd en 32 velddoelpunten gescoord. Dat is erg hoog, terwijl wij verdedigend weinig weggaven”.

DOS verstevigt hiermee haar derde plek op de ranglijst.

Komende zaterdag speelt DOS wederom thuis in de Vierstee. De wedstrijd tegen AVO begint om 20.40 uur

Doelpuntenmakers: Mathijs de Rooij 7, Linda Nap 7, Robin de Rooij 6, Tim Nap 5, Lisa Rademakers 4, Bas de Jong 4 en Amber de Jong 1.