DOS wint onder barre omstandigheden

De regen kwam met bakken uit de lucht en donkere wolken pakten zich samen boven het veld in Delft, zodat de thuisploeg de veldverlichting maar ontstak. Goed korfbal was in deze weersomstandigheden niet echt mogelijk. Een zware bal, natte shirts en verkleumde handen werken dan niet echt mee.

Voor DOS was het zaak het veldoverwicht in de score tot uitdrukking te brengen. Daar komt meer bij kijken dan alleen korfballende kwaliteiten, maar ook slim omgaan met de omstandigheden en werklust. Of zoals coach Maarten van Brenk het benoemde “Dat je als team dichtbij elkaar blijft en elkaar door deze moeilijke wedstrijd heen helpt”. Hij keek tevreden hoe zijn ploeg zich in deze wedstrijd staande hield en de twee punten meegingen naar Westbroek.

De eerste helft waren de doelpunten al schaars getuige de 6-7 ruststand, maar na de rust kreeg de kou steeds meer vat op de spelers. Het was belangrijk om vooral verdedigend geen gekke dingen te doen en geconcentreerd te blijven. Dat deed DOS goed en de Westbroekers hadden controle over de wedstrijd. Tegen het einde van de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht bij een 7-9 voorsprong. Een ver afstandsschot van Excelsior bracht de spanning terug, maar DOS liet zich niet van de wijs brengen. Met een mooie doorloopbal kwam de 8-10 eindstand op het bord. Een terechte overwinning waardoor DOS haar tweede plek op de ranglijst behoudt.

Aanstaande zaterdag speelt DOS in Westbroek tegen Valto dat ook de laatste twee wedstrijden heeft gewonnen. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Lisa Rademakers 3, Robin de Rooij 3, Tim Nap 2, Bas de Jong en Amber de Jong beiden 1.