DOS wint ook tweede competitiewedstrijd.

Na de winst in de eerste thuiswedstrijd, reisden de Westbroekers dit weekend af naar Oostwold bij Groningen; een dorpje nog kleiner dan Westbroek. Dat tegenstander OWK op dit niveau speelt is dan een ook geweldige prestatie van deze club. Uiteindelijk nam DOS wel de beide punten mee naar huis.

 Matige start

De laatste keer dat beide verenigen tegen elkaar speelden was op 14 maart 1992. Ook toen won DOS de wedstrijd. Nu leek het daar in het begin van de wedstrijd niet echt op. Op een groot speelveld en het vreemde tijdstip van 19.00 uur ‘s avonds, hadden de oranjehemden van coach Andreas van Grootheest de lange reis blijkbaar nog in benen. Het noopte hem al binnen enkele minuten bij een 3-0 achterstand een time-out aan te vragen om zijn ploeg wakker te schudden. Het duurde nog even voordat de ploeg zijn aanwijzingen over nam, maar toen bij 5-0 de eerste DOS-goal door de mand viel zetten alle acht de Westbroekse korfballers met elkaar de schouders eronder. Beetje bij beetje werd de achterstand verkleind om bij rust geheel langszij te komen. DOS kreeg ook steeds beter door hoe de lange dames van de thuisploeg te bespelen.

Sterke tweede helft leidt tot winst

Na rust was DOS de betere ploeg. Voor rust had OWK erg veel energie in het spel gestopt, en dat brak de thuisploeg na rust toch een klein beetje op. DOS had het initiatief in de wedstrijd volledig overgenomen en stond de gehele tweede helft op voorsprong. Bij 13-14 kwam OWK nog een keer gevaarlijk in de buurt, maar hierna wist men in de resterende minuten niet meer te scoren. DOS liep uit naar een 13-17 eindstand. Het was geen spectaculaire wedstrijd, maar wel twee heel belangrijke punten voor DOS dat, op het eerste kwartier na, slimmer speelde dan OWK. DOS heeft na twee speelronden nog de volle winst behaald en staat zodoende (gedeeld) bovenaan de ranglijst.

Volgende week speelt DOS weer thuis in Westbroek. Tegenstander is dan Antilopen dat op jacht is naar haar eerste punten. Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Linda Nap 5, Lisa Rademakers 4, Tim Nap 3, Robin de Rooij 2, Amber de Jong 2 en Mathijs de Rooij 1.