DOS wint ruim van concurrent en handhaaft zich in Hoofdklasse

DOS Westbroek speelde afgelopen zaterdag één van de (vooraf niet verwachte) belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Bij winst op NKC ’51 uit Nijverdal, handhaaft het team van coach Hazendonk zich ook voor komend seizoen in de Hoofdklasse.

Het lijkt of we dit zaalseizoen te maken hebben met twee verschillende Dossen.  Een DOS van voor de winterstop en een DOS van na de winterstop. Het team van DOS laat in de wedstrijden, van na de winterstop, nog steeds zien, prachtige wedstrijden neer te kunnen zetten.

Ook afgelopen zaterdag was het weer ouderwets genieten in de overvolle sporthal de Vierstee in Maartensdijk. Met in de eerste speelhelft een uitblinkende Mathijs de Rooij die er mede, met 6 goals, aan bijdroeg dat DOS met een 11-9 voorsprong de rust in ging. Maar op dat moment kon de wedstrijd toch nog alle kanten op.

Maar het team uit Westbroek blijkt eindelijk weer de juiste drive te hebben gevonden en overliep NKC ’51 in de 2e helft volledig met voortreffelijk korfbal. En door dat alle naaste concurrenten punten lieten liggen en zij in de laatste twee wedstrijden nog tegen elkaar uit moeten komen, is handhaving in de Hoofdklasse voor de Westbroekers een feit.

Doelpuntenmakers: Mathijs de Rooij 8, Jeffrey Vlietstra 6, Tim Nap 4, Annick Stokhof 3, Lisa Rademakers 3, Amber de Jong 1, Marloes van Ettikhoven 1, Tim Houtman 1, Robin de Rooij 1.

Aanstaande zaterdag speelt DOS de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen. Tegenstander SCO is nog volop verwikkeld in een strijd om het kampioenschap. Een mooi affiche om te komen kijken in de Vierstee om 17.00 uur !