DOS wint thuisduel zonder publiek

Er waren eens zestien korfballers, al ploeterend in de regen op een eenzaam korfbalveld in Westbroek. Het lijkt een passage uit een boek of tv programma.
Maar niks van dat alles. Wat we zagen waren de spelers van DOS 1 en Oranje Wit 1 uit Dordrecht, die in een wat troosteloze ambiance hun wedstrijd speelden. Geen publiek langs de lijn, maar wel volop regen dat uit de grijze lucht op hen neerdaalde.

’s Morgens waren er leuke opnames door het Jeugdjournaal over de wedstrijd en het kampioenschap van DOS C1 en hoe kinderen dat ervaarden zonder de aanmoedigingen van hun ouders. Veel later op de dag, was he de beurt aan het vlaggenschip om te laten zien wat men in petto had. Veel mensen keken thuis mee via de livestream, om niets te hoeven missen.
DOS kende een goede begin periode van de wedstrijd en pakte een 5-3 voorsprong. Maar richting het rustsignaal begon het harder te regenen en zakte het spel wat in bij de thuisploeg. Beide teams stonden halverwege weer gelijk bij een 6-6 stand.
Na rust was DOS nog steeds zoekende en moest coach Maarten van Brenk al na 5 minuten zijn spelers tot de orde roepen. Iedereen probeerde zijn eigen oplossing te zoeken, maar aangezien korfbal een teamsport betreft is afstemming wel noodzakelijk. Het spelbeeld werd beter maar dit vertaalde zich nog niet direct in de score. Bij 10-11 achter bracht hij Mathijs de Rooij en Frank Dijkstra in. Dat gaf net het benodigde elan en de achterstand werd direct omgebogen naar een 13-11 voorsprong waarna DOS de wedstrijd prima uitspeelde naar een 16-13 overwinning. Door dit resultaat blijft DOS bovenin meedraaien.

Aanstaande zaterdag speelt DOS uit in Delft en gaat op bezoek bij Excelsior. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Jeroen Groot 4, Robin de Rooij 3, Annick Stokhof 3, Lisa Rademakers 2 en Bas de Jong, Mathijs de Rooij, Tirza Langeweg en Frank Dijkstra allen 1.