DOS wint van Ons Eibernest

In de thuiswedstrijd tegen het Haagse Ons Eibernest kwam DOS langzaam op dreef, maar werd na de pauze de zege veilig gesteld.

 Matige start

Het was heerlijk toeven op het sportpark in Westbroek. Geen wind en een lekker zonnetje waren perfecte omstandigheden voor een mooie korfbalwedstrijd. DOS gaf vanaf het eerste fluitsignaal direct veel druk op de Haagse aanvallers, maar deed dit volgens het arbitrale duo iets te enthousiast. Enkele eenvoudig gegeven vrije ballen brachten de bezoekers op een 1-3 voorsprong. In die periode van de wedstrijd was DOS zoekende en werd ook aanvallend te weinig afgedwongen. Juist in deze fase werden ook nog twee strafworpen gemist. Halverwege de eerste helft keken de Westbroekers tegen een 4-6 achterstand aan. Toch kwam DOS langzaamaan iets beter in de wedstrijd. Met twee goals van Amber de Jong en drie van Mathijs de Rooij boog DOS nog voor rust de achterstand om en ging met een nipte voorsprong van 9-8 pauzeren.

Goed uit de kleedkamers

De tweede helft was DOS duidelijk sterker dan de tegenstander. DOS liep snel uit naar 11-8 en zonder groots te spelen werd de voorsprong vergroot naar 15-10. De wedstrijd leek gespeeld, maar doordat DOS aanvallend stil viel en niet meer scoorde, bracht het de Hagenezen weer enigszins terug in de wedstrijd. Bij 15-12 leek het nog spannend te worden, maar in tegenstelling tot vorige week speelde DOS nu wel de wedstrijd eenvoudig uit. In die periode wist het ook nog tweemaal doel te treffen en de eindstand op 17-12 te bepalen. Een reguliere overwinning, waardoor DOS ongeslagen blijft met een puntje achter de koploper.

Volgende week speelt DOS een uitwedstrijd tegen KIOS, dat een week eerder won van HKV/Ons Eibernest. De wedstrijd in Ruinerwold begint om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Mathijs de Rooij 5, Amber de Jong 3, Lisa Rademakers, 2, Tim Nap 2, Bas de Jong 2, Leslie Barneveld 1, Linda Nap 1 en Jeroen Groot 1.