DOS wint vrij eenvoudig van ODIK met 25-15

DOS Westbroek speelde afgelopen zaterdag haar laatste thuiswedstrijd in de zaal tegen ODIK uit Barneveld. ODIK moest minimaal 1 punt pakken om zich in de hoofdklasse te kunnen handhaven. En DOS moest van deze laagvlieger winnen om er volgende week nog wat moois van te maken.

DOS startte erg scherp en agressief en had weinig moeite om met de rust al uit te lopen naar een 14-5 voorsprong.

In de 2e speelhelft, vond DOS het allemaal wel mooi geweest voor deze avond en liet ODIK terug komen tot 15-9. Maar dat was tegen het verkeerde been van coach Van Brenk, die luid en duidelijk aangaf dat hij deze instelling niet accepteert en de gehele wedstrijd strijd en passie wil zien. Hij bracht nog enkele invallers in de ploeg, waarna DOS de wedstrijd vervolgens met enkele mooie aanvallen uitspeelde. Zo kon DOS weer een winstpartij van 25-15 bijschrijven.

DOS kan zich nu opmaken voor de apotheose volgende week tegen koploper Avanti in Pijnacker. Want met twee punten achterstand kan het team uit Westbroek, volgende week bij winst met meer dan twee doelpunten verschil, gewoon kampioen in de hoofdklasse worden en promotie naar de Korfbal League 2 afdwingen. Dit zou een ongelofelijke prestatie zijn! De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 8, Tim Nap 7, Linda Nap 2, Mathijs de Rooij 2, Floyd van Keulen 2, Marloes van Ettikhoven 1, Lisa Rademakers 1, Bram Nap 1 en Frank Dijkstra 1.