DOS zet zichzelf te kijk bij de Meeuwen in Putten

DOS wilde, na de verdiende nederlaag van vorige week tegen FIKS,  laten zien dat ze toch aanspraak maken op een plek in de bovenste regionen van deze competitie. Maar dan moest afgelopen zaterdag dus wel eerst worden afgerekend met een andere middenmoter, de Meeuwen uit Putten.

Maar dat liep, na de eerste speelhelft,  heel anders dan verwacht.

DOS start de wedstrijd uitstekend en liet inderdaad zien dat er meer dan voldoende klasse in het team zit om een rol van betekenis te spelen in deze competitie. Bij de Meeuwen, zit het zeker in het begin van de wedstrijd, ook niet echt mee. En ze worden dan ook finaal overlopen door DOS. Van alle kanten vliegen de ballen binnen, de een nog mooier dan de ander. Na 15 minuten heeft DOS al een ruime voorsprong te pakken van 3-9. En er lijkt een monsterscore aan te komen en dat zien ze ook bij de Blauwe Super Boeren, zoals De Meeuwen zichzelf noemen.

Maar dan stokt het toch weer even in het team van Iwan Hazendonk. De Meeuwen lijken even weer aan te haken maar DOS vindt het ritme weer en gaan met een ruime voorsprong van 9-16 de kleedkamers in.

Na de rust is het DOS dat direct weer scoort en uitloopt naar een 12-20 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht zou je zo denken.

Maar met nog 17 minuten te spelen, lopen de gemoederen in Putten toch wat op en DOS raakt de zogenaamde kluts volledig kwijt. Men houdt zich niet meer aan de gemaakte taken, afspraken en iedereen lijkt alleen nog maar voor zich zelf te willen spelen.  En zo ziet de vaste supportersschare en technische staf de voorsprong volledig verdwijnen. De Meeuwen gaan volledig los bij de gelijkmaker 22-22. In de laatste twee minuten wordt zelfs ook nog een voorsprong gepakt van 24-22. En zo vliegen de Meeuwen over DOS heen en verlaat DOS met het schaamrood op de kaken de hal in Putten. Er is werk aan de winkel in Westbroek.

Aanstaande zaterdag kan DOS zich herpakken in het thuisduel tegen SDO uit Kamerik. Deze wedstrijd begint op het ongebruikelijk vroege tijdstip van 15.40 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 7, Mathijs de Rooij 5, Jeffrey Vlietstra 4, Lisa Rademakers 2, Tim Nap 1, Floyd van Keulen 1, Linda Nap 1.