Drentse Dossers te sterk voor DOS Westbroek 25-12

DOS Westbroek is nog steeds op jacht naar de eerste punten en moest afgelopen zaterdag in Nijeveen, net boven Meppel,  aantreden tegen DOS ’46. Een team dat zich inmiddels al geplaatst heeft in de kampioenspoule, die na de Korfbal League, zal worden afgewerkt.

DOS (W) had voorafgaand aan de wedstrijd nog twee mogelijkheden om klassenbehoud af te dwingen, maar dan moest er zaterdag of volgende week tegen Spirit toch punten gepakt worden.

De wedstrijd in Nijeveen leek een kopie van de wedstrijd in Westbroek.

DOS (W) kon de eerste 20 minuten prima aanhaken. De Drentse Dossers hadden echt weer hun handen vol aan een strijdbaar en een goed spelend DOS (W). Tot de 6-6 was het stuivertje wisselen. Maar net als in Westbroek, konden de Oranje hemden het hoge tempo niet langer volgen en liep DOS’46 uit naar een 12-7 ruststand.

De 2e speelhelft was voor DOS (W) wat rommelig. Mede door de rare wind die over het sportpark waaide. Maar ook conditioneel was men niet opgewassen tegen een team, dat 3 keer per week traint en alles net iets professioneler voor elkaar heeft. Dus echt geen schande dat ze ook deze wedstrijd tegen de Drentse Dossers met een 25-12 nederlaag moest afsluiten. DOS (W) was goed maar DOS ’46 was beter.

Aanstaande zaterdag is de laatste veldwedstrijd van het 1e deel van de competitie. DOS ontvangt om 15.30 uur Spirit uit Voorthuizen.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 3, Tim Nap 2, Lisa Rademakers 2, Marloes van Ettikhoven 1, Mathijs de Rooij 1, Jeffrey Vlietstra 1, Linda Nap 1 en Annick Stokhof 1.