Eenvoudige overwinning van DOS op Pernix.

Voor een mooie wedstrijd zijn er twee teams nodig zo luidt het gezegde. Zaterdag bleek dit maar weer eens. Het krachtsverschil tussen DOS en Pernix was veel te groot waardoor het af en toe een beetje een saaie wedstrijd werd.   

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. Coach Maarten van Brenk had zijn opstelling deze week moeten wijzigen en misschien hadden de spelers even een korte gewenningsperiode nodig. DOS startte met Frank Dijkstra in de basis, die terug kan kijken op een goede wedstrijd. Helaas ontbrak een beetje geluk met zijn afstandsschot. Tot 3-3 gingen de ploegen gelijk op, maar het tweede deel van de eerste helft pakte DOS een voorsprong van 9-4 richting rust.

Ook na rust bleef DOS duidelijk de bovenliggende partij. De spelers van Pernix toonden een grote arbeidsethos, maar moesten ook steeds vaker aan de noodrem trekken. De wedstrijd werd er niet fraaier op. DOS kreeg maar liefst negen strafworpen en daarmee toonden de scheidsrechters zich nog mild voor de ploeg uit Leiden. Gelukkig bleef het publiek tot het einde aanwezig, want DOS had de mooiste aanvallen tot de laatste minuten bewaard. DOS pakte zo zonder zelf groots te spelen een ruime 21-11 overwinning en staat stevig op de derde plek.

Aanstaande zaterdag speelt DOS uit in en tegen Nieuwerkerk. De wedstrijd start om 19.00 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 7, Annick Stokhof 4, Mathijs de Rooij 4, Linda Nap 2, Lisa Rademakers 1, Bram Nap 1, Floyd van Keulen 1 en Tim Nap 1.