Energiek DOS wint spannende openingswedstrijd tegen Nic.

De korfballers gingen per 11 november overal weer de zaal in. DOS treft in haar eerste zaalwedstrijd Nic uit Groningen. Een club met een met een rijke historie, waarbij de naam Nic. is afgeleid van de grondlegger van het korfbal in 1902, Nico Broekhuijsen.

Nic kon zich afgelopen seizoen net handhaven in de hoofdklasse, waarbij DOS het kampioenschap maar net misliep. Een interessante wedstrijd dus.

Nic zette vanaf het begin direct volle druk waarbij DOS toch even zoekende was. Na 10 minuten kwam er wat meer rust in de ploeg van coach Hazendonk en ging DOS steeds gedisciplineerder spelen. De thuisploeg pakte, meer dan verdiend, een ruime voorsprong van 4 punten. Het bleek echter toch lastig om verder uit de lopen op de Groningers.

Na de rust weer even een wat slordige periode bij de Oranjehemden uit Westbroek. Waarbij Nic toch weer bij 15-15 kon aanhaken. De teams blijken toch wel best aan elkaar gewaagd op dat moment.

DOS schakelt na wat tactische omzettingen een tandje bij en loopt wederom uit naar 4 punten verschil en sluit de wedstrijd, met een erg spannend slot, af met een 23-21 winst. De eerste punten zijn weer binnen.

Aanstaande zaterdag speelt DOS een uitwedstrijd in Oegstgeest. De wedstrijd tegen Fiks begint om 17.40 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 8, Linda Nap 4, Tim Nap 4, Jeffrey Vlietstra 3 en Marloes van Ettikhoven 3.