Even kennismaken met.. Annick!

Dit seizoen mochten wij Annick Stokhof verwelkomen binnen de selectie van DOS. We zijn inmiddels een aantal wedstrijden verder en velen van jullie kennen haar en hebben al een praatje gemaakt, anderen misschien nog niet. Om die reden hebben wij haar een paar vragen gesteld! Waar komt ze vandaan en wat is haar ambitie? Benieuwd naar het interview? Lees snel verder.

Hi Annick, zoals je weet zijn we blij dat je bij DOS Westbroek bent komen korfballen dit seizoen. Kun je iets meer over jezelf vertellen?

Hi, ik ben Annick, 24 jaar en woon samen met mijn vriend Rutger in Vinkeveen. Sinds 2 jaar werk ik als fysiotherapeut in Baambrugge en Bleiswijk. Naast dat ik mijn werk en korfbal heel leuk vind, ga ik graag met vrienden en vriendinnen een avondje eten, drinken, kletsen en lachen. Oja, en tussen de bedrijven door vind je mij geregeld in de keuken om de lekkerste koekjes, taarten en cakes te bakken.

Hoe lang korfbal je al, en waar?

Ik ben als kind van ‘korfbalouders’ bij de kantine opgegroeid. Van kleins af aan kom ik op zaterdag bij De Vinken in Vinkeveen en werd in januari 2000 officieel lid bij de Kangoeroes. Op mijn 6e verjaardag speelde ik mijn eerste wedstrijd die we met 1-0 wonnen en wanneer ik ook mijn eerste officiële doelpunt scoorde!

Heb je naast zelf korfballen ook teams getraind, of juist in commissies geholpen?  

Sinds maart 2015 ben ik binnen het bestuur van De Vinken verantwoordelijk voor Jeugdzaken, waarbij werving een belangrijk speerpunt is. Extra leuk om te zien dat de jeugd afgelopen jaren is gegroeid. Verder heb ik verschillende jeugdteams trainen gegeven, pup/kangoeroe- en aspirantenavonden georganiseerd, het schoolkorfbaltoernooi en het Mini-Maxi-Mix (eindtoernooi) georganiseerd. Hoogstwaarschijnlijk vergeet ik nog iets, maar dit geeft wel aan wat voor verenigingsmens ik ben; heerlijk om betrokken te zijn en overal een handje te helpen.

En vanaf nu korfballen bij DOS, waarom heb je besloten om dit te doen?

Half juni ontving ik van Maarten een uitnodiging om eens op gesprek te komen bij DOS. Na een avondje kletsen met Maarten en Wilco stond ik voor een ontzettend moeilijke keuze; DOS of De Vinken? Na 7 seizoenen in het 1e van De Vinken, was het tijd voor een nieuwe uitdaging en heb ik besloten om deze aan te gaan bij DOS. Het feit dat het niveau hoger is, maar de gezelligheid hier niet onder lijdt, heeft mij over de streep getrokken.

Wat vind je van DOS tot nu toe, wat is volgens jou het verschil tussen DOS en andere sportclubs?

Ik ben absoluut met open armen ontvangen. Een ontzettend leuke, gezellige groep waar ik snel een klik mee voelde. Iedereen is bereid het uiterste te geven, maar staan net zo hard te springen om het eerste drankje na de wedstrijd. Hoe leuk dat dit zo goed hand in hand gaat!

Wat is jouw ambitie, wat wil je graag bereiken? 

Ik hoop een aantal hele mooie wedstrijden te gaan spelen bij DOS. Natuurlijk zal het niveauverschil even wennen zijn, maar hopelijk heb ik snel mijn draai gevonden en kan ik het team aanvullen.