Even voorstellen…Marloes van Ettikhoven!

Komend seizoen mogen wij Marloes verwelkomen binnen de selectie van DOS. Ze heeft inmiddels een aantal keer meegetraind en sommigen van jullie kennen haar en hebben al een praatje gemaakt, anderen misschien nog niet. Om die reden hebben wij haar een paar vragen gesteld! Waar komt ze vandaan en wat is haar ambitie? Benieuwd naar het interview? Lees snel verder.

Hi Marloes, wat leuk dat je bij DOS Westbroek komt korfballen volgend seizoen. Kun je iets meer over jezelf vertellen?
Ik ben Marloes van Ettikhoven, 20 jaar en ik woon bij mijn ouders in de Bilt. Ik ben nu 5 jaar werkzaam in de bediening bij een restaurant in Utrecht. Naast korfballen vind ik het leuk om met vriendinnen leuke dingen te doen, zoals naar festivals te gaan, te winkelen en lekker uiteten te gaan!

Hoe lang korfbal je al, en waar?

Ik zit nu ongeveer 13 jaar op korfbal. Ik heb al deze jaren bij NOVA in Bilthoven gespeeld. Mijn moeder wilde graag dat ik op een teamsport ging. Ik had een vriendinnetje die op korfbal zat, dus daarna ben ik het ook gaan doen. Het beviel zo goed dat ik nooit meer ben gestopt!

Heb je naast zelf korfballen ook teams getraind, of juist in commissies geholpen?  

Ik heb 1,5 jaar een team gecoacht en vond het erg leuk om mijn eigen ervaringen over te dragen aan andere mensen. Doordat ik nu de overstap heb gemaakt naar DOS en ook vanaf september aan een nieuwe studie ga beginnen ben ik even gestopt, maar wie weet pak ik het weer op.

En vanaf nu korfballen bij DOS, waarom heb je besloten om dit te doen?

Na het gesprek bij DOS kreeg ik gelijk een goed gevoel. Daarnaast vond ik het nu de juiste tijd (omdat Nova helaas gedegradeerd is) om een stap te zetten naar een nieuwe uitdaging! Wel een beetje gek zo in deze corona tijd, maar ik kijk er erg naar uit om te starten met de competitie.

Wat vind je van DOS tot nu toe, wat is volgens jou het verschil tussen DOS en andere sportclubs?

Wat ik fijn vind aan DOS is dat het, net zoals bij Nova, niet zo’n hele grote vereniging is. Dat voelt direct persoonlijk en vertrouwd. De indruk die ik tot nu toe heb, is dat ik welkom ben binnen de selectie en dat de spelers heel gezellig zijn, maar ook serieus aan de slag kunnen.

Wat is jouw ambitie, wat wil je graag bereiken? 

Zelf heb ik bij NOVA in de overgangsklasse mogen spelen. Ik vond dit erg leuk en daarnaast heb ik veel geleerd. Ik hoop bij DOS nieuwe dingen te leren en samen met het team een goede prestatie neer te zetten! Ik heb er heel veel zin in!