Geen basisopstelling meer in het DWF per seizoen 2019/2020

Voorgaande seizoenen stonden de spelers en speelsters van de teams automatisch per wedstrijd klaar in het DWF en hoefde de coach alleen een keuze te maken voor de basisopstelling. Per seizoen 2019/2020 verandert dat. De coach zal alle spelers en speelsters handmatig moeten invoeren. Hieronder lees je in de toelichting van de Bond waarom dat zo is.

“Spelers niet meer automatisch op spelersopgave DWF”
De afgelopen jaren werden spelers die in de teamopgave in Sportlink Club een vinkje bij “op DWF” automatisch ingeladen in de opstellingen (spelersopgave) in het DWF. Vanaf dit seizoen is dat niet meer het geval. Elke speler zal handmatig toegevoegd moeten worden.

We beseffen ons terdege dat dit qua gebruikersgemak niet ideaal is, echter zit er ook een bewuste keuze achter. De data over het afgelopen seizoen geven aan dat met name in het breedtekorfbal teams veelal met dezelfde 4 of 8 spelers gespeeld hebben volgens het DWF. In onze ogen is dat niet realistisch.

Het is voor ons essentieel dat we weten wie waar in gespeeld heeft in de voorgaande competities voor het berekenen van de puntenscores in het breedtekorfbal. Dit willen we dan doen via de gegevens vanuit het DWF, maar moeten deze wel betrouwbaar zijn.

Dus naast oproep aan coaches en scheidsrechters om te zorgen voor een juiste registratie van spelers, reserves en de doorgevoerde wissels in de app van het DWF “dwingen” we het op deze manier ook iets meer af.

Zorg ervoor dat je als scheidsrechter en coach voorafgaand aan de wedstrijd alles goed invult samen en dat je achteraf ook de wissels invult. Zo zorgen we er samen voor dat de Bond kan zorgen voor een goede poule-indeling.

Voor vragen hierover kun je terecht bij Wilco de Rooij