Gelijkspel voor DOS

De uitwedstrijd tegen het stugge en fysieke OWK kende een wisselend spelbeeld.. In de sporthal in Leek (nabij Groningen) wist DOS uiteindelijk toch een meer dan verdiend punt weg te slepen.

Wat was de wedstrijd tussen OWK en DOS tot de aller, allerlaatste seconde 100% meeslepend! Tussendoor ging er van alles mis. Een jurytafel die de wissels de time out niet op orde had en nogal eens vergat de tijd stil te zetten bij spelonderbrekingen. Een arbitraal duo dat zichzelf een moeilijke avond bezorgde, door vanaf het eerste fluitsignaal onvoldoende op te treden tegen de overtredingen van OWK. De thuisclub zocht steeds verder de grenzen van het toelaatbare op en ging hier ook geregeld overheen. De scheidsrechter probeerde hier nog wel tegen op te treden, maar kende geen consequente lijn hierin.

En hoe ging DOS hiermee om? DOS speelde  een goed eerste kwartier van de wedstrijd en pareerde de storm van de thuisploeg. Met goed aanvalsspel werd onder verdedigende druk uit gekorfbald. Tot 7-7 ging het gelijk op qua score en ging DOS. Het tweede deel van de eerste helft en het eerste deel van de tweede helft liet DOS zich toch teveel provoceren door de tegenstander. In deze periode ging er bij DOS teveel mis en vergat men te korfballen.

Na een grove charge op aanvoerder Tim Nap die enkel met een strafworp werd bestraft, ging de knop weer om. Tijdens de minutenlange blessure behandeling werd het plan gesmeed voor de laatste tien minuten. Een grote kracht van DOS is de veerkracht en het nooit opgeven. Zo ook nu. Als team werd de 23-16 achterstand verkleind. DOS kwam snel dichterbij. De wedstrijd werd steeds meeslepender. Met veel mooie korfballende acties, en veel beweging moest OWK steeds vaker aan de noodrem trekken. Bij 25-25 was de stand alweer gelijk getrokken en lagen er volop kansen op de winst. De laatste minuten waren zenuwslopend. Bij 27-27 kreeg DOS drie seconden voor tijd nog een vrije bal. Wederom “vergat” de tijdwaarneming de tijd stil te zetten bij het fluitsignaal en ging de eindzoemer. De scheidsrechter gaf aan dat er nog drie seconden te spelen waren, maar de tijdklok werd niet aangepast. Zo kon de tijdwaarnemer binnen twee seconden al weer op de zoemer drukken. Helaas werd de vrije bal gemist en moest DOS genoegen nemen met een puntendeling. Een mooi resultaat na de geweldige inhaalrace!

DOS 2 won vrij gemakkelijk van OWK 2. Een kwartier voor tijd was er een 8-18 voorsprong. DOS liet de teugels hierna helemaal vieren en gaf OWK de gelegenheid de stand nog alleszins dragelijk te maken. DOS 2 won met 18-22 en staat op een mooie 3e plek.

De komende weken rondom de feestdagen is er geen competitie. Zaterdag 11 januari wordt de competitie weer hervat. DOS ontvangt dan koploper Unitas om 19.20 uur in de Vierstee.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 8, Mathijs de Rooij 6, Jeroen Groot 3, Bas de Jong 3, Linda Nap 2, Annick Stokhof 2, Lisa Rademakers 2 en Marjolein van Zijtveld 1.