Gelijkspel voor DOS

Na de goede wedstrijd van vorige week tegen de koploper, speelde DOS zaterdag tegen de rode lantaarndrager. De Westbroekers moesten daarvoor  wel afreizen naar Vriezenveen.

 Of het door de lange reis kwam wie zal ‘t zeggen, maar DOS begon onvoldoende scherp aan de wedstrijd. Coach Maarten van Brenk zag zich daardoor genoodzaakt om al na 3½ minuut een time out aan te vragen om zijn ploeg tot meer scherpte aan te sporen. Dit had resultaat want de 4-1 achterstand werd omgebogen tot een 4-5 voorsprong. Na deze vier doelpunten op rij scoorde Amicitia, maar hierna scoorde DOS weer drie doelpunten op rij. De 5-8 tussenstand bleek helaas geen voorbode voor een makkelijke middag. Waar de wilskracht van de Westbroekers altijd hoog is, troffen zij nu in de thuisploeg hun evenknie. Amicitia gaf niet op en bij rust hadden zij de achterstand tot 10-11 teruggebracht.

In de 2e helft bleef DOS het zichzelf onnodig moeilijk maken en hielden zij de thuisploeg in de wedstrijd. Vier doelpunten op rij bracht Amicitia bij 15-15 weer naast DOS. DOS was in deze fase te slordig in de passing en afronding maar bij 16-18 en 17-19 was er toch tweemaal een twee punten voorsprong richting het einde van de wedstrijd. Zou dan toch deze mindere wedstrijd worden gewonnen? Het liep helaas anders, want twee enigszins gemakkelijk gegeven vrije ballen bracht Amicitia in de slotminuut toch weer naast DOS. In de laatste aanval forceerde DOS heel knap drie seconden voor tijd nog een strafworp, maar deze werd helaas niet benut. DOS moest genoegen nemen met een 19-19 gelijkspel en dat was minder waarop men vooraf had gerekend.

Met dit resultaat blijft DOS op een gedeelde derde plek op de ranglijst.

Komende zaterdag speelt DOS thuis in de Vierstee tegen ASVD. De wedstrijd begint om 17.25 uur. We rekenen weer op veel thuispubliek!

Doelpuntenmakers: Mathijs de Rooij 6, Robin de Rooij 4, Paul Paradies 4, Tim Nap 2, Linda Nap 1, Lisa Rademakers 1 en Amber de Jong 1.