Goed spelend DOS deelt punten met HKC.

Na 5 speelrondes in de hoofdklasse blijkt het team van DOS een geduchte tegenstander en zeker een team waar rekening mee moet worden gehouden.

Zaterdag kwam de gedoodverfde titel kandidaat HKC uit Hardinxveld Giesendam op bezoek. Coach Van Brenk gaf vooraf aan zeker mogelijkheden te zien en wist zijn team tot het uiterste te motiveren. En dat bleek de juiste aanpak. DOS startte voortvarend en het enthousiasme en de spirit spatte er van af.
Door de vele variaties bij de aanvallen van DOS, kreeg HKC nauwelijks grip op de wedstrijd en kon in het eerste kwartier maar lastig aanhaken. HKC veerde even op en kwam op een 4-8 voorsprong. Tijd voor Van Brenk om een time out aan te vragen en zijn team er weer op te wijzen dat ze de rust moeten bewaren en de schotkansen zorgvuldig uit moeten kiezen. Deze boodschap wordt goed opgepakt en DOS draait in een handomdraai de stand terug en gaat met een 9-8 voorsprong de rust in.

Na de rust pakt DOS het goede spel gewoon weer op en loopt uit tot 11-8. Toch lukt het HKC om toch weer aan te haken. Met nog 4 minuten op de klok, kijkt DOS dan weer tegen een achterstand aan en denkt het zelfverzekerde HKC er met de 2 punten vandoor te gaan. Maar deze gemakzucht gaat ze de kop kosten. Want met twee mooie afstandsschoten van Marloes van Ettikhoven en Tim Nap, komt DOS toch nog op gelijke hoogte 17-17.
HKC verliest een punt en DOS wint een punt. Maar misschien mist DOS ook wel een punt na deze prachtige wedstrijd.

Aanstaande zaterdag reist DOS af naar Dordrecht. De wedstrijd tegen Deetos/Snel begint om 16.00 uur.

Doelpuntenmakers: Tim Nap 4, Robin de Rooij 3, Jeroen Groot 3, Linda Nap 2, Marloes van Ettikhoven 2, Annick Stockhof 2 en Bob Gerritsen 1.