Goed spelend DOS komt net iets te kort tegen Tempo

Zaterdag 9 september mocht DOS de eerste wedstrijd in de Hoofdklasse al direct aantreden tegen het sterke Tempo uit Alphen a/d Rijn. Na vorig jaar een grandioos seizoen te hebben gespeeld, was dit een mooie vuurdoop voor het team van coach Van Brenk. En ook langs de lijn is men erg benieuwd wat dit jaar gaat brengen.
De selectie van DOS is in vergelijking met het vorig seizoen nauwelijks gewijzigd. Eline Geurtsen is afgezwaaid en Lisa Rademakers heeft, na een zwangerschapsverlof, haar schoenen weer opgepakt. Verder is de selectie aangevuld met Floyd van Keulen die afkomstig is van Dalto uit Driebergen.

Een niveau hoger bracht toch wat spanning in het team van DOS. Zeker in de begin fase was het team wat zoekende, tegen Tempo dat al wat langer weet hoe de hazen op dit niveau lopen.
DOS kan tot halverwege de eerste speelhelft Tempo goed volgen. Maar moet dan toch met een 8-4 achterstand aan de thee. Met wat meer zelfvertrouwen, de wil om te winnen en de bravoure van het vorig seizoen zit er echt meer in.

In de 2e speelhelft gaat het eerst nog stroef, maar bij een 14-7 achterstand lijkt het kwartje te vallen. Na wat tactische wijzigingen herpakt DOS zich en komt de spirit terug in de ploeg. DOS weet terug te komen tot 17-16 en later nog een keer bij 18-17, maar de tijd is tekort voor een gelijkmaker. Tempo speelt de wedstrijd, tegen een in de tweede helft goed spelend DOS, professioneel uit.

Doelpuntenmakers: Tim Nap 6, Robin de Rooij 4, Mathijs de Rooij 2, Annick Stokhof, Floyd van Keulen, Jeroen Groot, Linda Nap en Marloes van Ettikhoven allen 1.