Goed spelend DOS verliest nipt van koploper

De wedstrijd tussen de nog ongeslagen koploper Unitas en nummer twee van de ranglijst DOS kon van beide kanten rekenen op flinke publieke belangstelling. Het werd een mooie, meeslepende wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Helaas voor DOS trok zij uiteindelijk toch net aan het kortste eind.

DOS moest winnen om de aansluiting met Unitas te bewerkstelligen. Het tactisch plan van coach Maarten van Brenk werkte prima. Unitas was snel de bal kwijt in de aanval en zocht naar oplossingen om onder de Westbroekse druk uit te komen, maar dat lukte maar sporadisch. In de beginfase van de wedstrijd was DOS de betere ploeg. Aanvallend beloonde DOS zichzelf alleen niet. Na een kwartier had DOS een 3-1 voorsprong gepakt. Het spel was te onrustig en veelal werd niet gewacht op de juiste schotmogelijkheid, waardoor ook het afrondingspercentage te laag bleef. De doelpunten bleven dan ook schaars voor de rust, getuige de magere 5-7 ruststand.

De twee doelpunten achterstand werkte DOS na de pauze snel weg. Vanaf 8-8 ging het gelijk op tot 11-11. Bij deze stand halverwege de 2e helft scoorde Unitas vier maal op rij en leek zij het beslissende gat te slaan. Maar DOS gaf zich uiteraard niet gewonnen en bij 15-15 was de stand weer gelijk getrokken. Bij 15-16 keurde de scheidsrechter voor de tweede maal deze wedstrijd een glaszuiver doelpunt van DOS af en besliste Unitas in de volgende aanval de wedstrijd met een doelpunt. De scheidsrechter eiste in deze eindperiode van de wedstrijd helaas steeds meer een hoofdrol voor zich op. In het uiterst sportieve duel waarin de spelers streden voor elke bal maar met respect voor elkaar, trok de scheidsrechter maar liefst vier maal een gele kaart en een rode kaart. Dit tot verbazing van beide teams en totaal in afwijking van de sfeer van de wedstrijd.

Met nog een laatste doelpunt, bepaalde DOS in de laatste minuut de eindstand op 16-17.

Komende zaterdag speelt DOS een uitwedstrijd tegen Amicitia. De wedstrijd in Vriezenveen begint om 19.30 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 5, Tim Nap 4, Lisa Rademakers 2, Bas de Jong 2, Linda Nap 1, Lisanne Groot 1 en Jeroen Groot 1.

 

foto: Mike Bekkers korfbalfotografie