KNKV hoopt op spelen veldcompetitie in mei en juni

Het KNKV heeft goede hoop dat de rijksoverheid de ruimte gaat geven voor het spelen van competitiewedstijden in de aankomende periode. We bevinden ons momenteel op een kantelpunt waarbij de rijksoverheid het veilig vindt om steeds meer ruimte te geven aan teamsport. Met ingang van 16 maart zijn de mogelijkheden voor trainen verruimd. Ook wij gaan vanaf maandag 29 maart weer trainen op onze spiksplinternieuwe velden!

Het KNKV heeft een vooruitzicht met de verenigingen gedeeld door middel van een routekaart. Het KNKV volgt hierin de activiteiten van NOC*NSF om zo de routekaart voor de sport maximaal ingezet te krijgen. Voorwaarde voor het KNKV is vanzelfsprekend dat het veilig en vertrouwd moet zijn en daarbij gaat het KNKV uit van het oordeel van de rijksoverheid. De routekaart voor de start van de competitie met daarin de mogelijke startmomenten en speelweekenden vind je hier > Routekaart competitie voorjaar 2021.

Trainen met weerstand

Voor seniorenleden van 27 jaar en ouder is er nu reeds de mogelijkheid om te trainen, hetzij met enkele beperkingen. Voor de start van de competitie voor de senioren achten wij het noodzakelijk dat deze leden minimaal 2,5 week de gelegenheid hebben gehad om met volledige weerstand te trainen.

Competitie voor de jeugd

Het kan ook zijn dat er alleen ruimte komt voor het spelen van competitie voor jeugdteams. In dat geval zal het KNKV alleen voor die doelgroepen een competitie organiseren aan de hand van de routekaart en eventueel inspelend op de actualiteit voor de seniorencompetitie.

Kom dus allemaal weer trainen. Niet alleen om je teamgenoten weer te ontmoeten, maar ook om fit te worden en klaar te zijn als er eindelijk weer wedstrijden mogen worden gespeeld. Het zou toch mooi als we het korfbalseizoen kunnen afsluiten met nog een aantal leuke wedstrijden op onze velden!