Koploper KV Wageningen is DOS de baas.

Zaterdag 13 januari kwam de ongeslagen koploper KV Wageningen op bezoek bij DOS Westbroek. De vraag was hoe beide teams uit de winterstop zijn gekomen? Kan Wageningen de ongeslagen status en koppositie behouden of gaan de Westbroekers voor een verrassing zorgen. En gaan ze laten zien dat ze beter kunnen dan de ranglijst nu aangeeft.

DOS start sterk en kan tot 4-6 redelijk goed volgen. Hierna lijkt DOS dan toch haar meerdere te moeten erkennen. Het gemak waarmee Wageningen, zowel de dames als de heren, met name de afstandsschoten binnen schiet, toont aan dat dit team de grote favoriet voor de titel is. Ondanks het uitstekende spel van bij DOS, loopt Wageningen halverwege de 1ste speelhelft toch uit naar een 6-12 voorsprong. Maar de Oranje hemden laten zich niet kennen en vechten zich terug en gaan met een 14-16 ruststand de kleedkamers in.

De tweede helft gaat gelijk op, waarbij Wageningen telkens probeert een gat te slaan, maar een uitstekend DOS houdt stand.

Uiteindelijk doen de afstandsschoten DOS de das om, maar toont het team uit Westbroek wel aan dat ze nog steeds voortreffelijk kan spelen. En als op deze wijze de 2e competitie ronde wordt voortgezet, dan moet handhaving in de hoofdklasse geen onmogelijke opgave zijn.

Aanstaande zaterdag speelt DOS een uitwedstrijd tegen Nic in Groningen. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 7, Lisa Rademakers 6, Tim Nap 4, Linda Nap 3, Jeffrey Vlietstra 3, Mathijs de Rooij 3, Annick Stokhof 1.