Maarten van Brenk nieuwe hoofdtrainer ckv DOS

Maarten van Brenk (32) wordt met ingang van het seizoen 2019-2020 hoofdtrainer/coach van de selectie van DOS. DOS en Maarten bereikten overeenstemming over een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde seizoen. Maarten volgt Andreas van Grootheest op die DOS de afgelopen twee seizoenen DOS heeft getraind.

Voorzitter van de Technische Commissie Wilco de Rooij is ervan overtuigd dat Maarten met zijn ervaring uit de Korballeague als speler van onder andere AW/DTW een toegevoegde waarde heeft voor de gehele selectie, maar ook voor de jeugd van DOS. “Niet elke (ex)topspeler is overigens een goede trainer. Wij kennen Maarten uit een eerdere periode bij DOS en zijn kwaliteiten zijn bekend. Maarten heeft een deel van de huidige selectie enkele seizoenen geleden in de A1 al getraind. In die periode is het team gepromoveerd naar de Overgangsklasse en heeft hij laten zien spelers daadwerkelijk beter te kunnen maken. Maarten heeft een duidelijke aanpak, waarbij er niet alleen oog voor de teamprestatie is, maar juist ook de individuele verbetering van de spelers aandacht heeft. Dit vonden wij erg belangrijk. Tijdens het gesprek met het team bleek zijn aanpak eveneens goed te vallen bij de spelers.”

Dat Maarten en DOS elkaar de afgelopen jaren niet uit het oog verloren zijn zegt ook wel iets vindt De Rooij: “Maarten heeft destijds prettig bij ons kunnen werken. DOS heeft op dat moment bewust een trainer van buiten de club gehaald voor de talentvolle juniorengroep. Waar dat toe heeft geleid mag duidelijk zijn. Doordat we elkaar al kennen, weten wij dat hij goed past bij de cultuur van de vereniging. Ook dat is voor DOS een belangrijk punt.”

Maarten speelt nu nog bij Nova uit Bilthoven, maar is dit seizoen in de voorbereiding ernstig geblesseerd geraakt. Hij heeft tot nog toe nog geen minuut gespeeld in competitieverband. Gedurende deze periode van gedwongen afwezigheid heeft hij besloten een switch te maken van actief korfballer naar trainer.