Meet en Greet Team NL korfbal!

Via Instagram had Ilse van der Vaart van DOS Westbroek meegedaan aan een prijsvraag van het KNKV over TeamNL korfbal. Ilse was enorm blij toen ze hoorde dat zij één van de prijswinnaars was.

Op maandag 3 september ging ze (samen met moeders natuurlijk) op naar Papendal, waar TeamNL korfbal traint. Allereerst werden we ontvangen en kregen we een korte rondleiding over Papendal. Hier zit ook het NOC/NSF en trainen enorm veel sporters, zoals die van Judo, Volleybal, Badminton, Atletiek en de jeugdopleiding van Vitesse.

Daarna begon de training. Bondscoach Wim Scholtmeijer hield een inleiding en heette ons welkom. Hierna mochten we aan de zijlijn plaatsnemen en begon de training, die vooral door Leon Braunstahl werd gegeven. Heel interessant wat sporters allemaal met een theedoekje kunnen doen. Er werd veel gelachen, maar ook serieus getraind. Wat kunnen die mensen goed schieten zeg. Er werd ook veel partijtje gespeeld.

Tussendoor mochten de prijswinnaars bij de fysiotherapeut langs en legde zij ons uit wat haar taken waren en wat de sporters allemaal moeten doen. TeamNL traint voorlopig samen op de maandag en dinsdag (3x per dag), met een overnachting op Papendal, en daarnaast trainen en spelen ze nog met hun club en dan nog 2x krachttraining per week. Van 13 t/m 21 oktober spelen ze het IKF European Korfbal Championship. Uiteraard proberen ze daar weer kampioen te worden.

Na de training kregen we een kaart met alle foto’s van de selectiespelers en konden we handtekeningen verzamelen. Ilse had een oud shirt gekregen van de selectie van DOS, dus vroeg zij aan iedereen 2 handtekeningen. Iedereen was superaardig.

Daarna zijn we nog in het krachthonk geweest. Allerlei apparaten stonden daar waar alle atleten op afgesproken tijden mogen trainen. Hierna was de meet en greet voorbij. Op de terugweg liepen we nog langs de atletiekbaan en zagen daar tot onze verrassing Daphne Schippers en Churandy Martina. Een extra bonus dus.

Het was een top dag. Iedereen was super aardig en we hebben een hoop geleerd.

Team NL Korfbal heel veel succes en pakken die beker he!!