Nonchalant DOS wint toch ruim van ZKC’19 Zuidwolde.

Vooraf was er door coach van Brenk, die door komende gezinsuitbreiding deze wedstrijd via een livestream moest volgen, nog voor gewaarschuwd: Onderschat deze tegenstander nou niet !
ZKC’19 uit het Drentse Zuidwolde speelt in de veldcompetitie in de 2e klasse. Dus DOS dacht deze tegenstander wel even met twee vingertjes in de neus te overlopen.
Ook deze wedstrijd startte beide partijen weer wat rommelig. Van beide kanten veel onnodig bal verlies en onnodige fouten . Maar na tien minuten kreeg DOS toch steeds meer grip op de wedstrijd en liep men langzaam uit naar een 5-10 voorsprong. Maar toen kam het nonchalance monster ineens om de hoek kijken. Niemand hield zich nog aan de afgesproken taken en men leek steeds meer voor eigen succes te gaan. En dat wakkerde een rood/zwarte wervelstorm bij ZKC’19 aan en die profiteerden maximaal van het achteloze spel van DOS. In de laatste 10 minuten van de eerste speelhelft werd DOS aan alle kanten overlopen en zo ging ZKC’19 met een meer dan verdiende 13-11 voorsprong de rust in. Zou er een stunt in de lucht hangen?

Plaatsvervangend coach Jannie van der Vaart hamerde er in de rust nogmaals op dat iedereen zich aan de afspraken moest houden en dat de punten koste wat het kost mee moesten naar Westbroek. Ook de tweede helft startte ZKC’19 sterk, maar DOS voerde de verdedigende druk op. Bij ZKC’19 ging langzaam het kaarsje in Drenthe uit. Bij een stand van 17-17 herpakte DOS zich redelijk en scoorde 8 keer op rij. Ondanks de meer dan 20 goals tegen, liep DOS toch nog uit naar een mooie 23-30 eindstand.

Doelpuntenmakers: Mathijs 7, Robin 6, Bob 5, Jeroen 4, Amber 3, Linda 1, Annick 1, Marloes 1, Frank 1, Lisanne 1.