Off-day voor DOS

Na twee goede wedstrijden, speelde DOS zaterdag onherkenbaar tegen Wit-Blauw. Eigenlijk de gehele wedstrijd liep DOS achter de feiten aan.

Wit Blauw is nog verwikkeld in een degradatiestrijd en begon tot aan de tanden toe gewapend aan de (wed)strijd. DOS had de drive die het team de afgelopen weken zo ten toon spreidde, onderweg naar Kampen verloren. Het was niet bij de les en keek halverwege de eerste helft tegen een 9-5 achterstand aan. Iedereen probeerde op zijn eigen manier verbetering in het spel aan te brengen, maar het ontbrak aan overleg in de aanpak. Bij rust was de achterstand 12-9.

Na rust kwam DOS goed terug en bij 13-13 was de stand alweer gelijk getrokken. Helaas lukte het niet om door te drukken, want de Westbroekers vervielen in een oude fout om mee te gaan in het fysieke spel van de tegenstander. Daar ligt niet de kracht van DOS, waardoor DOS niet haar eigen spel speelde. DOS creëerde te weinig kansen en scoorde dan ook te weinig doelpunten en hield zo Wit Blauw in de wedstrijd.

Elk seizoen zit er wel zo’n wedstrijd bij dat het als team niet lukt. DOS probeerde toch de wedstrijd nog over de streep te trekken. Zaterdag lukte dat net niet, want bij 18-18 was het thuisclub die driemaal op rij scoorde en zo een 22-19 overwinning behaalde.

Volgende week zal DOS uit een ander vaatje moeten tappen, want tegenstander De Meeuwen is van een ander niveau. Zij staan op de tweede plek, net een plaatsje hoger op de ranglijst dan DOS. Twee goede teams die aan elkaar gewaagd zijn. De wedstrijd in Putten begint om 20.00 uur

Doelpuntenmakers: Jeroen Groot 4, Robin de Rooij 4, Tim Nap 3, Bas de Jong 2, Annick Stokhof 2 en Lisa Rademakers, Amber de Jong, Mathijs de Rooij en Linda Nap allen 1.