Onzuiver DOS laat punten aan SKF

De eerste wedstrijd in 2019 leverde voor DOS niet het gewenste resultaat op. In een matige wedstrijd liet men de punten aan SKF.

 De korfballers van SKF, getraind door Steven Brink die zijn grootste successen vierde als coach van de Westbroekers, zette DOS van het begin af aan onder druk. DOS begon te afwachtend aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Exact het verschil dat aan het einde van de wedstrijd wederom op het scorebord prijkte.

Na de start van de wedstrijd had DOS bij 5-5 de achterstand weer ingelopen, maar lukte het niet om door te pakken. Het spel was te voorspelbaar, waardoor SKF weer een 7-10 voorsprong kon pakken. De veerkracht van DOS is evenwel erg groot het gehele seizoen. Na een time-out kende DOS een prima periode en scoorde vier doelpunten op rij en pakte zo een 11-10. Het spel ging op en neer in deze fase. Het lukte DOS niet om de voorsprong vast te houden. Een doelpunt van SKF in de slotseconden voor rust, zorgde dat met een 11-12 achterstand werd gerust.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld als voor de pauze. DOS wilde wel, maar het grootste verschil met eerdere wedstrijden was dat het schotpercentage veel te laag was. Er werden voldoende kansen gecreëerd, maar ook veel verkeerde keuzes gemaakt in de afronding. Het lukte DOS niet om echt lekker in de wedstrijd te komen en het tij te keren. Bij 14-14 was er nog een gelijke stand, maar daarna was het steeds SKF dat op voorsprong stond. Het verschil bleef klein, maar DOS kon dit helaas niet meer overbruggen. Dat lag vooral aan DOS zelf dat zich te kort doet met de 20-22 nederlaag. SKF en DOS wisselden zo stuivertje op de ranglijst en staan nu op plek 4 en 5.

Volgende week speelt DOS een uitwedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, de Meeuwen. De wedstrijd in Putten begint om 20.30 uur.

Doelpuntenmakers: Tim Nap 7, Robin de Rooij 4, Mathijs de Rooij 3, Jeroen Groot 3, Linda Nap 2 en Bas de Jong 1.