Overtuigend DOS pakt beide punten in Den Haag

In de wedstrijd tegen de Haagse Korfbalvereniging Ons Eibernest speelde DOS een goede partij. Het goede spel werd beloond met een verdiende overwinning.

 DOS begon goed aan de wedstrijd, maar kwam toch op een 2-0 achterstand. Dat kwam vooral omdat het 1e aanvalsvak de kansen niet direct verzilverde. Gelukkig was het andere vak deze wedstrijd wel scherp in de afronding en was de stand weer snel gelijk getrokken.

Vanaf het moment dat het 1e aanvalsvak de bal ook door de korf kreeg, boog DOS de kleine achterstand snel om in een voorsprong. Bij een 7-9 stand halverwege was de voorsprong nog steeds in stand.

Ook na rust bleef het 1e aanvalsvak nog moeite houden om de vele kansen die het creëerde af te ronden. Het was het jonge talent Amber de Jong die het vak qua scoren op sleeptouw nam, waardoor de voorsprong niet meer in gevaar kwam. De einduitslag van 14-17 was meer dan verdiend en DOS had een grotere overwinning zeker binnen handbereik.

Door de overwinning houdt DOS koploper SKF binnen handbereik. De laatste drie wedstrijden speelt de gehele top drie tegen elkaar, zodat de competitie een mooi en spannend slotstuk krijgt.

DOS speelt aanstaande zaterdag een thuiswedstrijd en ontvangt KIOS in Westbroek. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 6, Linda Nap 4, Amber de Jong 3, Bas de Jong 2, Leslie Barneveld 1 en Mathijs de Rooij 1.