Overtuigende winst DOS

De eerste thuiswedstrijd in de Hoofdklasse heeft DOS overtuigend gewonnen. De Meervogels uit Zoetermeer werden zaterdag met 24-17 verslagen.

Direct vanaf de start waren de Westbroekers lekker fel. De eerste aanval resulteerde direct in een doelpunt. Vanaf dat moment keken de bezoekers de hele wedstrijd tegen een achterstand aan.
DOS liep uit naar 4-1 en 8-4. Het aanvalsspel was gevarieerder dan vorige week en over alle schijven werd gescoord. Op momenten dat het spel wat fysieker werd, zaten de scheidsrechters er goed boven op. Zo bleef het een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek om naar te kijken.

Halverwege was de stand 10-7. De Meervogels kende een kleine opleving direct na rust en wist met twee snelle doelpunten aan te haken bij 10-9. Hierna nam DOS het heft geheel in handen en met vier doelpunten op rij besliste de thuisploeg al vroeg in de tweede helft de wedstrijd. Verdedigend werd DOS wat slordiger, waarvan De Meervogels profiteerde. Uiteindelijk kan DOS terugkijken op een goede wedstrijd en een fraaie 24-17 overwinning.

Volgende week speelt DOS een uitwedstrijd in Oegstgeest. De wedstrijd tegen Fiks start om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 4, Mathijs de Rooij 4, Annick Stokhof 4, Jeroen Groot 4, Lisa Rademakers 3, Tim Nap 2, Marloes van Ettikhoven 2 en Linda Nap 1.