Overtuigende winst DOS

Het Westbroekse en het Kampense DOS hadden elkaar nog niet ontmoet in competitieverband. De Westbroekers gaan de geschiedenisboeken in als eerste overwinnaar in het onderlinge duel.

 Het was een beetje rennen of stilstaan in deze wedstrijd voor DOS. In de periode dat het rennen was speelde DOS goed korfbal met hele mooie combinaties en veel doelpunten. In de momenten van stilstaan was de passing ondermaats, werd er weinig gescoord en gaf men verdedigend teveel weg. Gelukkig overheersten de momenten van “rennen” in deze wedstrijd.

DOS keek de afgelopen wedstrijden steeds snel tegen een achterstand aan. Men had zich voorgenomen de rollen nu eens om te draaien. Met een quick start pakte de thuisclub een 5-0 voorsprong. Helaas zette DOS deze goede beginfase niet door. In het resterende deel richting de rust wist DOS nog maar vier keer te scoren. Hierdoor gaf het de gasten uit Kampen de gelegenheid om dichterbij te komen. Halverwege had DOS nog steeds een voorsprong, maar was het verschil tot drie doelpunten geslonken (9-6).

De eerste periode na rust ging het gelijk op. Het was een rommelige fase, waarin DOS moeite had om lekker in de wedstrijd te komen. Met name de afronding was onvoldoende. De voorsprong van DOS smolt als sneeuw voor de zon. Net op tijd hervond de thuisclub het juiste ritme. DOS Kampen scoorde bij 13-12 de aansluittreffer, maar direct scoorde DOS Westbroek. Dat was het startsein om snel de voorsprong te vergroten naar 17-12. DOS kwam hierna niet meer in gevaar en liep via 21-15 uit naar een uiteindelijke eindstand van 25-18. Een mooie en terechte overwinning over de gehele wedstrijd gezien. Door dit resultaat houdt DOS aansluiting bij de middenmoot.

Volgende week speelt DOS een lastige uitwedstrijd tegen KVA. De wedstrijd in Amstelveen begint om 19.30 uur.

Doelpuntenmakers: Mathijs de Rooij 9, Robin de Rooij 3, Jeroen Groot 3,  Amber de Jong 3, Lisa Rademakers 3, Linda Nap 2 en Tim Nap 2.