Overtuigende winst voor DOS.

In het onderlinge duel zaterdag tussen DOS en Oranje Wit was de inzet de 7e en 8e plaats op de ranglijst. In deze wedstrijd was DOS duidelijk een stuk sterker dan de thuisploeg en vertrok verdiend uit Dordrecht met de twee punten op zak. Oranje Wit bleef daardoor rode lantaarn drager in de Hoofdklasse.

Oranje Wit startte de wedstrijd met enkele lange aanvallen, maar het was DOS dat de eerste twee doelpogingen direct door de korf zag gaan. De eerste tien minuten kon de thuisploeg nog aanhaken maar na 3-4 breidde DOS de voorsprong langzaam steeds verder uit. Met overtuiging en plezier in het spel werd met een hoog baltempo gezocht naar de beste scoringsmogelijkheden. Oranje Wit restte niets anders dan geregeld aan de noodrem trekken. DOS kon het zich in deze fase zelfs permitteren om driemaal te missen van de strafworpstip, want desondanks werd halverwege toch met een ruime 6-14 voorsprong de kleedkamers opgezocht.

Na rust verslapte DOS niet, getuige de 6-15 binnen de minuut. Na twaalf minuten bracht Oranje Wit de eerste talentvolle A1-spelers in de gelederen. Uiteindelijk werd bijna het gehele basisteam vervangen. De voorsprong voor DOS bedroeg op dat moment 9-17 en direct scoorde Oranje Wit 10-17. DOS smoorde de hoop op een succesvolle inhaalrace direct in de kiem door zelf snel driemaal op rij te scoren. Na de 10-20 werd om en om gescoord. Bij 13-23 wist DOS nog verder uit te lopen naar een maximale voorsprong van 14-27. Zeven minuten voor tijd bracht Andreas van Grootheest zijn vier wissels in. In de resterende tijd wist DOS nog eenmaal te scoren en bracht hiermee de eindstand uiteindelijk op 18-28. Een mooie overwinning en vrolijke gezichten aan DOS-zijde. DOS staat nu met vijf punten op de zevende plek.

Aanstaande zaterdag reist DOS weer naar Dordrecht. Nu is de tegenstander Sporting Delta dat nummer drie op de ranglijst staat. De wedstrijd begint om 16.00 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 7, Mathijs de Rooij 7, Jeroen Groot 5, Anouk van Brenk 4, Tim Nap 3, Linda Nap 1 en Lisa Rademakers 1.