Promotie naar Korfbal League 2?! – Bericht van de aanvoerder!

Iedereen die DOS een warm hart toedraagt kan zich deze periode vorig jaar nog goed herinneren. Na een halve competitie (i.v.m. covid) speelden wij met DOS (W) 1 de play-off wedstrijden tegen NKC’51. Na een zwaarbevochten overwinning uit, wisten we het thuis af te maken. DOS (W) 1 naar de hoofdklasse. Als ik ons verhaal van de afgelopen 10 jaar vertel dan is het net een sprookje, een sprookje dat begon in de 3e klasse (weten jullie nog, de promotie wedstrijd tegen NOVA 1?).


Waar eindigt het sprookje? De hoofdklasse was het gedroomde, maar door sommigen als niet realistisch bestempelde, einddoel. Afgelopen seizoen wisten we dit doel te behalen, en dit seizoen hebben we onze opwachting mogen maken in de hoofdklasse zaal. En één ding staat als een paal boven water: ook op dit niveau is DOS (W) een moeilijk te kloppen ploeg. Sterker nog, na 13 competitiewedstrijden zijn we verzekerd van plek 2 op de ranglijst en krijgen we zelfs komende zaterdag de ultieme kans om een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan ons sprookje: Promotie naar Korfbal League 2!


Avanti, koploper en tegenstander van aankomende zaterdag, leek af te stevenen op een soeverein kampioenschap. Tot voor kort leken zij iedere wedstrijd winnend af te sluiten en ook de eerste wedstrijd tegen ons wisten ze naar zich toe trekken (17-19). Als donder bij heldere hemel verkeken zij zich op SWIFT, die na een knap gewonnen punt tegen ons (gezien het wedstrijdverloop in de eerste helft) dus ook twee punten van Avanti wisten te pakken. Wij zelf wisten naast het verlies tegen Avanti en het gelijke spel tegen zowel SWIFT als Nieuwerkerk al onze wedstrijden te winnen. Sommige wedstrijden overtuigend en met goed spel, en andere werden met wilskracht en veel arbeid over de streep getrokken. Komende zaterdag zal minimaal een combinatie van deze twee nodig zijn om Avanti te verslaan.


Alleen een overwinning met meer dan 2 doelpunten verschil volstaat voor het kampioenschap en de daarbij behorende promotie naar Korfbal League 2. We krijgen zaterdag één kans, een kans die we niet hadden verwacht te krijgen. Maar als je hem krijgt; dan moet je hem pakken!


Wij hopen dat er zo veel mogelijk supporters richting Pijnacker komen, om samen met ons te genieten van dé kans om wederom geschiedenis te schrijven!

Namens onze hele staf en selectie,
Tot zaterdag!
Tim (C)