Puntendeling voor DOS

Voor de vaste volgers was het een herkenbaar patroon. Een matige eerste helft, gevolgd door een prima tweede helft waarbij DOS in de eindperiode moeite heeft om de voorsprong vast te houden.

 Na het oplopen met de kangoeroes startte DOS niet goed aan de wedstrijd. Bij enkele vrije ballen was de scheidsrechter van mening dat de spelers van DOS niet goed stonden met als gevolg twee snelle strafworpen tegen. DOS had hierna moeite om lekker in de wedstrijd te komen. Wit Blauw -met fysiek sterke dames- benutte deze fase goed door de voorsprong op de thuisclub te vergroten. Een 3-7  voorsprong was het resultaat. Toch lukte het DOS om weer aan te haken bij 8-9, maar helaas was het hierna toch weer Wit Blauw dat de voorsprong weer uitbouwde.

Na een 12-17 ruststand was het eerste wapenfeit nog voor Wit Blauw maar hierna kwamen de oranjehemden vol op stoom. Dit seizoen liet DOS al vaker zien dat het team over een geweldige wilskracht beschikt. Binnen no time was de achterstand zo goed als weggewerkt en vielen de ballen die voor rust steeds uit de korf draaiden er nu wel in. Het duurde nog tot 22-22 voordat DOS echt helemaal op gelijke hoogte was. Na deze inhaalrace pakte DOS een 25-23 voorsprong. Helaas kon dit niet worden vastgehouden en eindigde de wedstrijd in een 25-25 gelijkspel.

Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag, al had er aan het einde van de wedstrijd zelfs nog meer ingezeten voor DOS.

Aanstaande zaterdag speelt DOS de laatste wedstrijd van 2018 in De Bilt. De wedstrijd tegen Nova  begint om 18.00 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 11, Tim Nap 4, Mathijs de Rooij 3, Jeroen Groot 2, Lisa Rademakers 2, Amber de Jong 1, Linda Nap 1 en Leslie Barneveld 1.