Ruime overwinning DOS op Wit Blauw

De tegenstander in de eerste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie, Wit Blauw uit Kampen is één van de sterkere teams in de poule. DOS moest dan ook flink aan de bak voor een goed resultaat. In een aantrekkelijke wedstrijd, waarin DOS met vlagen de tegenstander overklaste, zegevierde de thuisclub met 33-26.

DOS startte de wedstrijd met Marjolein van Zijtveld op de plek van de vorige week geblesseerd geraakte Amber de Jong. In de eerste tien minuten van de wedstrijd legde DOS de basis voor de uiteindelijke overwinning.  Na een 2-1 tussenstand liep DOS snel uit naar een 8-1 voorsprong. Een fase waarin DOS erg goed speelde en er met veel overtuiging werd afgerond. Hierna lag het spel richting rustsignaal erg vaak stil vanwege kleine blessures of wisseling van materiaal bij de gasten uit Kampen. Het was knap dat DOS zich door deze onderbrekingen niet uit het spel liet halen, alleen duurde de 1e helft geen 25, maar bijna 50 minuten! Kort voor rust had DOS een maximale voorsprong bij 20-10. Enkele tegentreffers bracht een ruststand van  20-13 op het scorebord.

De tweede helft was iets minder spectaculair dan voor rust. DOS haalde het hoge afrondingspercentage van voor rust niet meer. Verdedigend gaven de Westbroekers de tegenstander op bepaalde momenten net iets te veel ruimte. Er waren momenten dat Wit Blauw iets dichterbij kwam, maar echt spannend werd het niet meer. DOS hield controle over de wedstrijd en vergrootte op die momenten weer snel de voorsprong. Het leverde aan het eind van de rit een mooi aantal van 33 doelpunten op. Daar komt bij dat ook het vertoonde spel  reden tot tevredenheid gaf.

Aanstaande zaterdag speelt DOS weer thuis. De wedstrijd tegen De Meeuwen begint om 19.55 uur.

Doelpuntenmakers: Bas de Jong 7, Mathijs de Rooij 6, Tim Nap 5, Robin de Rooij 4, Annick Stokhof 3, Linda Nap 3, Marjolein van Zijtveld 3, Jeroen Groot 1 en Lisa Rademakers 1.

DOS 1 met het team van de week, DOS F2