Sterk DOS doet zichzelf te kort en moet thuis buigen voor Avanti

Afgelopen zaterdag de topper in de Hoofdklasse B tussen de nummer 1 Avanti uit Pijnaker en de nummer 2, DOS Westbroek. Voor beide teams stond er wel wat op het spel. Avanti kan bij winst, definitief 3 punten afstand nemen van DOS. Waarbij DOS, bij winst in theorie de koppositie kan overnemen van Avanti.

Het team uit Pijnacker moet het dit jaar met name hebben van de veel scorende dames. Een mooie uitdaging voor het team uit Westbroek dat weer als minst gepasseerde verdediging te boek staat maar in de schotkracht net wat achter blijft.
DOS dat het de komende periode moet doen zonder de geblesseerde Jeroen Groot, startte fel en explosief. Iets waar het team van Avanti het eerste kwartier weinig raad mee wist. Een uitstekend spelend DOS liep dan ook uit naar een 7-4 voorsprong. Dit was het moment voor Avanti om een tandje bij te zetten en deze achterstand weer om te buigen naar een 7-10 voorsprong. DOS wist de achterstand bij rust nog wel terug te brengen naar een 9-11 tussenstand.

In de 2e helft werden de duels steeds feller en moest de arbitrale leiding meerdere malen ingrijpen. Het maakte de partij wel steeds spannender. DOS kwam nog terug tot 16-16, maar kon in de laatste fase van de wedstrijd de korf maar niet vinden. En dat was deze wedstrijd eigenlijk het enige minpuntje voor het verder uitstekend spelende team uit Westbroek. Dat zich na het laatste fluitsignaal met het 17-19 verlies realiseerde, zichzelf vandaag wel veel te kort te hebben gedaan.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 6, Tim Nap 5, Mathijs de Rooij 2. Marloes van Ettikhoven 1, Bob Gerritsen 1, Linda Nap 1, Lisa Rademakers 1

Volgende week speelt DOS wederom een thuiswedstrijd. Tegenstander is Pernix, waar DOS eerder dit seizoen nipt van won. De wedstrijd begint om 19.40 uur.