Trots DOS wint kampioenswedstrijd maar komt 2 doelpunten te kort voor promotie.

Na de welgemeende felicitatie aan het team van Avanti uit Pijnacker overheerste toch de trots en positieve berusting bij het team uit Westbroek. Door de 23-24 winst op de koploper Avanti kwam DOS op het zelfde aantal punten. Hierdoor ging het onderlinge resultaat tellen en kwam DOS 2 doelpunten te kort om te promoveren naar de 2e league.

Voor DOS zouden dit de kersen op de taart zijn geweest na weer een grandioos zaalkorfbal seizoen. De afscheid nemende coaches van Brenk en vd Vaart waren zichtbaar geëmotioneerd dat het net niet gelukt was om 2 jaar achter elkaar met dit talentvolle team te promoveren. Toch spraken zij vol trots hun waardering uit over het afgelopen seizoen en de wijze waarop DOS zich ook in deze wedstrijd weer terug wist te knokken en het Avanti met zweet in de schoenen liet spelen.

DOS was heel onbevangen en zonder schroom met een grote supportersschare  afgereisd naar Pijnacker voor een gigantisch slotstuk in de hoofdklasse B. Men was ook niet heel erg onder de indruk van de tot de nok toe, met 700 supporters, gevulde Sporthal de Viergang.

Bij Avanti lag de druk na de gemiste promotie van vorig jaar er vol op. Dit was echter in de eerste helft niet te zien. Het best scorende team liep makkelijk uit op het best verdedigende team in deze poule. DOS ging de kleedkamer in met een 15-11 achterstand.

Coach Van Brenk was overtuigd dat deze wedstijd met winst zou worden afgesloten. Maar wat de uitslag ook mocht worden, hij wilde dat DOS straks, met opgeheven hoofd de zaal zou verlaten. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd.

DOS startte weergaloos de 2e helft en knokte zich terug naar 17-17 en het werd steeds stiller in Pijnacker. Bij de stand 21-23 had DOS nog 1 doelpunt nodig om de jongensdroom van aanvoerder Tim Nap waar te maken. Met nog 9 seconden op de klok scoorde Avanti de verlossende 23-24 en was het kampioenschap een feit. Wat wel vaststaat is dat deze uiterst sportieve wedstrijd, waar veel op het spel stond, zeker een promotie was voor het zaalkorfbal.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 7, Bob Gerritsen 6, Tim Nap 4, Lisa Rademakers 4, Marloes van Ettikhoven 1, Floyd van Keulen 1 en Linda Nap1.