Veerkrachtig DOS wint duel om koppositie

Zaterdag trof DOS koploper SKF in Veenendaal. SKF wordt nu getraind door oud DOS-trainer Steven Brink, die bij DOS uiterst succesvol was. Dat gaf een speciaal tintje aan de wedstrijd die tot de laatste minuut spannend bleef.

 In het begin van de wedstrijd had DOS moeite met het beweeglijke spel van de thuisclub met veel positiewisselingen. Na 5-3 achterstand, kreeg DOS meer grip op de tegenstander. Halverwege de eerste helft was er een periode dat DOS sterker was. De achterstand werd weggewerkt en DOS kwam op een 5-6 voorsprong. Deze werd zelfs uitgebreid naar een 7-9 tussenstand, maar uiteindelijk was halverwege alles weer in evenwicht bij een 11-11 ruststand.

Het begin van de tweede helft verliep moeizaam voor DOS. Ruim tien minuten werd er niet gescoord en stond er 14-11 op het scorebord. Gelukkig wist DOS net op tijd de korf weer te vinden. De Westbroekers gaven zich niet gewonnen en zetten de schouders er nog eens extra onder. Coach Andreas van Grootheest wisselde enkele spelers van vak en bracht het scoren bij DOS hiermee nog verder op gang. DOS kwam bij 14-14 naast SKF en dat was de opmaat voor een zinderend slotakkoord van de wedstrijd. De passie en inzet van beide teams was groot en iedereen ging vol voor de winst. Bij 16-16 leek het vierde gelijkspel voor DOS in de maak, maar Mathijs de Rooij zorgde met twee treffers van grote afstand voor de overwinning. DOS is door deze overwinning halverwege de veldcompetitie weer medekoploper samen met Unitas.

Zaterdag speelt DOS een uitwedstrijd tegen Nic. Deze laatste wedstrijd voordat de zaalcompetitie start, wordt gespeeld in Groningen en start om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Mathijs de Rooij 4, Tim Nap 4, Robin de Rooij 3, Amber de Jong 2, Lisa Rademakers 2, Leslie Barneveld 1, Bas de Jong 1 en Jeroen Groot 1.