We mogen en kunnen weer korfballen!! En snel ook !!

Want na de persconferentie van dinsdagavond, kwam het KNKV woensdag met bericht dat dit weekend het breedtekorfbal al weer van start gaat. Dit alles volgens het oorspronkelijke competitieschema.
Vanaf volgende week zaterdag 5 februari starten ook de wedstrijden voor DOS 1 en 2. Zij spelen in een nieuwe poule van vier teams een hele competitie. Het wedstrijdschema voor hen is aangepast in het competitieoverzicht. De aanpassingen in Sportlink volgen later volgens bericht van het KNKV.
Als bestuur en commissies zijn wij druk bezig om in een heel korte periode veel zaken te regelen, om ook aan alle voorschriften vanuit de overheid en KNKV te kunnen voldoen.

Publiek
Goed nieuws is dat er ook weer publiek bij de wedstrijden aanwezig mag zijn, maar wel zittend op een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar. Personen van één huishouding hoeven geen 1,5 meter afstand te houden.
In de Vierstee zijn de plekken op de tribune gemarkeerd en er zijn slechts 48 plekken beschikbaar. We hanteren het principe vol=vol, waarbij we uiteraard ook een aantal plekken beschikbaar houden voor onze gasten. De zaalcommissaris is hiervoor het aanspreekpunt.

Voor alle bezoekers/spelers
Voor het gemak, maar ook met het verzoek dit goed tot je te nemen, hieronder informatie en enkele regels die vanaf komende zaterdag gelden bij DOS en de Vierstee.

 Het Corona Toegangs Bewijs (CTB) is verplicht voor iedereen ouder dan 18 jaar en die geen vrijwilligersfunctie vervuld. Ouders die rijden naar een uitwedstrijd worden als vrijwilliger gezien. Maar ook bijvoorbeeld scheidsrechters, zaaldienst en kantinepersoneel
 Bij binnenkomst van de Vierstee wordt dit op de zaterdag gecontroleerd door het personeel van de Vierstee. Op trainingsavonden verzorgt DOS deze check;
 Tijdens het sporten is 1,5 meter afstand logischerwijs niet nodig. Maar op de bank en voor de start en na afloop van een wedstrijd wel volgens deze regels:
 Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;
 Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar;
 Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden.
 Tijdens het verplaatsen door de accommodatie zijn mondkapjes nu verplicht voor iedereen ouder dan 13 jaar. Zit je op je plek in de kantine of op de tribune dan is dit niet meer nodig;


Uiteraard gelden nog steeds de basisregels:
 Heb je corona gerelateerde klachten dan blijf je thuis;
 Ontstaan er klachten tijdens je aanwezigheid bij DOS dan ga je direct naar huis;
 Was vaak je handen;
 Schud geen handen.
 Voor de zekerheid nog even de melding dat kleedkamers, toiletten en douches gewoon open zijn.

Behoorlijk wat regels waar we allemaal scherp in moeten zijn om het sporten ook langdurig mogelijk te kunnen maken. We doen een dringend beroep op iedereen om hier verstandig mee om te gaan en elkaar even vriendelijk te herinneren aan een regel mocht het even vergeten zijn. We hebben hier allemaal een verantwoordelijkheid in.


Bestuur DOS