Wel veel doelpunten maar geen wedstrijdpunten voor DOS

Na twee weken zonder competitiewedstrijden vanwege de voorjaarsvakantie, stond zaterdag de thuiswedstrijd tegen OWK uit Oostwolde op het programma. Ondanks de 31 doelpunten die DOS scoorde, wist het niet de winst binnen te slepen.

DOS en OWK zijn geen onbekenden voor elkaar. DOS wist hoe het OWK moest bestrijden en aanvallend verliep dat ook goed. De ruimtes die OWK laat, werden prima benut door de aanvallers van DOS. En ondanks de hoge score, werden lang niet alle kansen benut.

Het probleem lag vooral verdedigend, waar DOS niet consequent haar taken uitvoerde. Er werd te weinig druk op de schutters uitgeoefend, die zich daardoor erg comfortabel voelden. Toen DOS hen eenmaal in de flow had gebracht, was het een bijna onmogelijke taak dit nog weer te corrigeren. Zeker omdat halverwege de 1e helft binnen enkele minuten OWK van 6-7 naar 6-13 was uitgelopen. Halverwege de wedstrijd bedroeg het verschil 16-22 en was al duidelijk dat het een hele zware opgave voor DOS zou worden om in de tweede helft dit gat te dichten.

DOS kwam na rust dichterbij, maar kleiner dan vier doelpunten werd het verschil niet. OWK scoorde mee wanneer dat nodig was. DOS bleef tot het einde van de wedstrijd strijden voor een goede uitslag maar moest een 31-36 nederlaag incasseren.

DOS moet verdedigend de afspraken beter uitvoeren. Dat de ploeg dit kan, hebben zij eerder dit seizoen bewezen, zoals in de thuiswedstrijd tegen koploper Unitas. En laat dat nu net de opponent in de volgende wedstrijd zijn!

Volgende week reist DOS naar Harderwijk voor het treffen met de koploper, die zaterdag voor de eerste maal deze competitie verloor. Kan DOS profiteren van deze hapering bij Unitas en voor een tweede maal op rij voor puntverlies van de Harderwijkers zorgen? De wedstrijd begint om 18.45 uur.

Doelpuntenmakers: Tim Nap 5, Robin de Rooij 5, Bas de Jong 5, Jeroen Groot 4, Lisa Rademakers 4, Linda Nap 3, Amber de Jong 2, Mathijs de Rooij 2 en Annick Stokhof 1.