Winst voor DOS op Nova

Met de winst in de voorlaatste thuiswedstrijd heeft DOS zich drie ronden voor het einde van de zaalcompetitie al veilig gespeeld. DOS speelt volgend seizoen wederom in de Overgangsklasse.

Coach Andreas van Grootheest had zijn opstelling aangepast, om zo meer schotkracht in zijn eerste aanvalsvak te creëren. Dat pakte goed uit want het merendeel van de doelpunten kwamen zaterdag uit dit vak.

Tegenstander Nova wilde een pak slaag als in de eerste wedstrijd voorkomen en probeerde het aanvalsspel van DOS te ontregelen door achter te verdedigen en veel fysieke strijd te leveren. DOS korfbalde zich hier wel onderuit, maar een fraai schouwspel werd het er niet door. De vele wonderlijke beslissingen van het arbitrale duo droegen ook niet bij aan een goede wedstrijd.

Wellicht kwam het door de vakwisselingen, maar DOS maakte te veel passfouten. Desondanks kwam DOS niet echt in de problemen. De 3-0 voorsprong werd verder uitgebouwd naar 10-4, en halverwege de wedstrijd was een 11-6 tussenstand bereikt.

Ook de tweede helft schommelde de voorsprong tussen de vier – vijf doelpunten. Het spel van de Westbroekers bleef te slordig om het gat veel groter te maken. Veel verkeerde keuzes leidden tot te snel balverlies, Tegen het einde van de wedstrijd bij een 19-15 voorsprong verslapte DOS en kwam Nova ineens nog verraderlijk dichtbij. Voor het eerst in de wedstrijd werd het verschil tot één punt teruggebracht in de laatste minuut, maar uiteindelijk resulteerde een terechte maar te kleine overwinning van 19-18.

Aanstaande zaterdag reist DOS naar Veenendaal. Tegenstander SKF heeft een punt meer, zodat de inzet de vierde plek op de ranglijst is. De wedstrijd begint om 20.10 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 6, Mathijs de Rooij 3, Tim Nap 3, Linda Nap 2, Amber de Jong 2, Lisa Rademakers 2 en Leslie Barneveld 1.