Zakelijke overwinning van DOS 2 

DOS 2 gaat deze speelronde in met 4 punten, bovenaan de ranglijst. Door twee ruim gewonnen wedstrijden ligt een onderschatting van Sparta (N) op de loer. Sparta speelde pas één wedstrijd en won deze nipt.

Vanwege een bruiloft (Gefeliciteerd) zijn er noodgedwongen een aantal wijzigingen in de teamopstellingen van de selectie gemaakt. We beginnen de wedstrijd met Linda, Dagmar, Robin en Sam in de aanval, en Lisa, Mijke, Michael en Tim in de verdediging.

Sparta komt een stuk sterker over dan de vorige twee tegenstanders, maar desondanks komen we snel op een voorsprong. Sam overheerst in de rebound waardoor er veel en lange aanvallen gespeeld kunnen worden. Ondanks de lengte van haar dame kan Linda veel kansen nemen, evenals Lisa die haar dame onder de korf vele malen weet zoek te spelen. Dagmar krijgt haar dame zo gefrustreerd dat deze een waarschuwing ontvangt van de scheidsrechter, welke overigens een goede wedstrijd fluit. Met 11-5 worden de kleedkamers opzocht.

Na rust kan de voorsprong verder uitgebouwd worden. Hoewel een fase van foute passes en korte aanvallen van DOS niet mooi is om te zien, maakt Sparta hier geen gebruik van.
Bij het eindsignaal staat er een prettige 23-11 op het scorebord.

Volgende week mag DOS 2 opnieuw in Westbroek strijden om de punten. Ditmaal tegen Dindoa 3, dat dit weekend hun eerste punten heeft gepakt tegen NOVA. De wedstrijd zal starten om 14:00 uur, meteen voor de wedstrijd van het eerste. Tot dan!